Geheugenspelletjes

Er zijn diverse spelletjes in de omloop waarbij je je geheugen kunt trainen en kunt bekijken hoe goed je geheugen is in vergelijking met anderen. Hieronder staan een aantal voorbeelden van spelletjes die je kortetermijngeheugen kan verbeteren. Dit kortetermijngeheugen is een cognitieve vaardigheid van je brein. Bij geheugenspelletjes is het vaak belangrijk dat je je optimaal kunt concentreren op de spelletjes en dus niet wordt afgeleid door bepaalde factoren. Op deze manier kun je je geheugen optimaal testen en trainen.

Diverse geheugenspelletjes

Er zijn veel verschillende spelletjes. Op deze pagina staat wat informatie over een aantal spellen die jou kunnen helpen bij het trainen en testen van je geheugen. Alle spellen hebben bepaalde niveaus, hoe hoger je niveau is, hoe moeilijker het spel wordt. Ook hebben ze allen 10 opgaves, wat inhoudt dat je dus 10 keer hetzelfde moet doen, zodat er een representatieve uitkomst uit kan komen. Als eerste heb je de lopende band. Hier komen een aantal producten overheen die je moet zien te onthouden. Zodra de band is uitgerold moet je deze producten aanwijzen. Hoe meer je er weet, hoe beter het is.  Een ander geheugenspel is de snelweg. Dit spel heeft ongeveer hetzelfde principe als de lopende band. Er rijden namelijk een aantal auto's over de snelweg, die jij moet onthouden. Hierna moet je de juiste foto's aanklikken. Een iets moeilijker spel is het nieuwe vitamine spel. Hier zie je een paar secondelang 4 foto's, waarna deze verdwijnen en ze in een andere volgorde weer verschijnen, er is alleen wel 1 foto verwisseld met een andere foto die je nog niet gezien hebt. Deze foto's lijken erg op elkaar, waardoor het een lastig spel is. Als laatste spel heb je nog een hardloopspel, waarbij er een aantal renners over de finish komen. Jij moet zien te onthouden in welke volgorde ze binnenkomen.

Al deze spellen zijn een goede trainingsmethode voor je geheugen. Wil jij je geheugen dus zo fit mogelijk houden, dan is het zeker aan te raden om deze spellen regelmatig te spelen.

© 2012 - 2022 copyright Playlogic.nl | Sitemap