Rekenspellen

Rekenen neemt een belangrijke plaats in beslag in onze huidige samenleving. Zodra je iets wilt gaan kopen, moet je al met getallen gaan werken. Kun je bijvoorbeeld die leuke broek nog wel kopen, als je nog maar €15 euro in je portemonnee hebt? Of hoeveel zakken chips kun je kopen van die €5 die je in je broekzak hebt zitten? Dit zijn allemaal vragen die met een kleine en simpele berekening op te lossen zijn. De hele dag door maar je wel berekeningen, zodra je op de klok kijkt en wilt weten hoelang het nog duurt voor je favoriete programma op televisie komt, ben je al aan het rekenen. Rekenen is niet iets van de laatste tijd, het wordt namelijk ook al in de prehistorie gedaan. Hier zijn namelijk muurschilderingen gevonden waarop er aan de ene kant 5 bizons stonden, waarna er een tekening volgde waarop mensen aan het jagen waren en hierna waren er nog maar 4 bizons. Dit principe van rekenen is tegenwoordig nog steeds de basis voor alle moeilijke berekeningen die er hedendaags zijn.

De rekenvolgorde

Er zijn veel regels verbonden aan een berekening. Deze regels zorgen ervoor dat iedereen de berekening op dezelfde manier interpreteert en iedereen dus dezelfde uitkomst krijgt. De volgorde van het juist uitvoeren van een berekening is als volgt: eerst uitrekenen wat er tussen de haakjes staat, hierna machtsverheffen gevolgd door worteltrekken, hierna volgt pas het vermenigvuldigen, delen, optellen en aftrekken. Om dit allemaal te kunnen onthouden, zijn er een aantal ezelsbruggetjes gemaakt die als hulpmiddel kunnen dienen. Eén van de meest gebruikte is deze: Hoe Moeten Wij Van Die Onvoldoendes Afkomen.

Spellen die kunnen helpen

Als je moeite hebt met rekenen, zijn er diverse spellen die jou hierbij kunnen helpen. Bij rekenen is het belangrijk dat je veel oefent, alleen dan kun je het helemaal onder de knie krijgen. Denk niet dat dit alleen maar de bekende tel op en vermenigvuldig deze getallen spellen kunnen zijn. Ook een populair spel als poker leent zich uitstekend om het rekenen onder de knie te krijgen. Volgens de website pokerenonline.info is poker een uitstekende manier om je hersenen te trainen. En wat dacht je van de punten telling van Darts? Hier zit alles in, wat rekenen voor velen zo moeilijk maakt. Dankzij verschillende rekenspellen kun je op een leuke manier oefenen. Bij deze rekenspellen kun je zowel leren aftrekken en optellen als vermenigvuldigen en delen.

© 2012 - 2023 copyright Playlogic.nl | Sitemap