Leerzame games

Er zijn een aantal games en websites die zich speciaal richten op het maken van informatieve spellen voor kinderen. De games van deze websites zijn bedoeld voor kleine kinderen die nog op de basisschool zitten en op deze manier leren om te kunnen spellen en rekenen. Door het spelenderwijs te leren, is het veel leuker om te doen en blijft er ook meer hangen.

De websites

Eén van de websites die gemaakt is om informatie te bieden aan kleinere kinderen is de website van het jeugdjournaal. Hier staat allerlei informatie over belangrijke gebeurtenissen die zijn voorgevallen. Deze informatie is in een eenvoudige taal geschreven, zodat ieder kind het begrijpt. Ook staan er speciale spellen en quizzen op de site waarbij een kind spelenderwijs kan leren. Een andere site waar veel leuke informatie opstaat is de website van Willem Wever. Hier kun je over allerlei onderwerpen informatie vinden die in een makkelijke en begrijpelijke taal zijn geschreven. De laatste site die specifiek voor kinderen bedoeld is en die hier wordt besproken is de website van studio 100. Hier kun je samen met de personages van studio 100 spelletjes spelen waarbij je je kennisniveau kunt opkrikken.

De webkwesties

Een leuke manier om veel inzicht en vaardigheden te verkrijgen zijn het spelen van de zogenoemde webkwesties. Deze games zijn speciaal bedoeld voor het onderwijs. Door middel van een opdracht moeten kinderen informatie verzamelen om zo een oplossing te kunnen bieden voor het probleem. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat ze de moord op Mozart moeten oplossen. Hiervoor moeten ze wel eerst informatie verzamelen over Mozart en zijn muziek. Dit is een leuke manier om meer te weten te komen over historische gebeurtenissen en deze kennis blijft tevens ook langer hangen.

Meer leerzame spelletjes

Daarnaast zijn er nog veel meer leerzame spelletjes en apps.  Vooral de app van Squla heeft de laatste tijd veel aan populariteit gewonnen. Omdat vrijwel alle kinderen thuis onderwijs hebben moeten volgen tijdens de Covid-19 crisis, is Squla een handig alternatief geworden. Wist je dat spellen als domino en backgammon een grote bijdrage kan leveren aan je strategische denkniveau? Onthoud dat maar eens als je eens op zoek bent naar een leuke game voor savonds gezellig te spelen. Maar kijk ook eens naar deze spelletjes:

© 2012 - 2023 copyright Playlogic.nl | Sitemap